In bedrijf
kunst projecten in bedrijven en instellingen Print E-mail

Wat voor plek is er weggelegd voor kunstenaars in bedrijven en instellingen?

 

Na jaren alleen autonoom werk te hebben gemaakt begon ik te verlangen naar meer contact met de wereld buiten mijn eigen kaders.Zou het mogelijk zijn als kunstenaar een plek op te eisen binnen bedrijven en instellingen? Hoe kan kunst een bijdrage leveren aan innovatie en verandering processen?

 

Samen met Erik van Duivenbode en Moniek Spaans vorm ik sinds 2008 Art and Organisation. Art & Organisation legt zich toe op co-creatie processen. Zij zoekt pro actief naar wegen om bruggen te slaan tussen de kunsten en de dagelijkse praktijk in organisaties.

 

Grote kracht van Art & Organisation is het vermogen om anders te kunnen kijken. Hierdoor ziet Art & Organisation mogelijkheden in beperkingen en biedt alternatieve perspectieven.

 
De drie verbindingsofficiertjes Print E-mail

Act over het delen van gedachten en contacten voor het Circus der Gedachten (2010)

 

Samen met Wassili Bertoen (directeur innovatie Deloitte) en Bastiaan Staffhorst (Berenschot / de Alliantiefabriek) wordt onder leiding van George van Houts een korte act ontwikkeld.

Read more...
 
Denkende Vezels Print E-mail

Act in co creatie met DSM voor het Circus der Gedachten (2010)


Tijdens het Circus der Gedachten verandert theater Carré in een groot borrelend hoofd waarin gedachten in een bonte stoet aan het publiek voorbij trekken. Van zinsbegoocheling tot wetenschap en van mindgames tot geesteskracht. Een avondvullende show die je op een aanstekelijke en onderhoudende manier aan het denken zet. In een circusachtige setting belichten wetenschappers en kunstenaars het wonder van het menselijk brein.

Read more...
 
Open Launch Platform Print E-mail
DSM Innovation Center te Urmond i.s.m. Art & Organisation (2008)


Het Open Launch Platform is een multifunctionele dynamische ruimte, waar de gebruiker optimale faciliteiten vindt voor het houden van brainstormsessies en (concept/product) presentaties. Daarnaast biedt de ruimte ook de mogelijkheid tot reflectie en het opdoen van inspiratie.
Read more...
 
Plein '40-'45 Print E-mail

Beeldende inhoudelijke inrichting voor De Stad bv (2008)


De locatie boven de Aldi op Plein ‘40-’45, staat een ruimte leeg van 1800 vierkante meter. Deze mogelijke toekomstige locatie voor creatieve economie is de plek waar de workshop ‘De creatieve Radiaal west’ plaatsvond.

Read more...
 
Room with a View Print E-mail

Concept Product Launch Room voor DSM (2007)


DSM wil industriële producten op een innovatieve manier sneller op de markt krijgen. Maar hoe? DSM schakelde een media kunstenaar (Michiel Koelink), een choreograaf (Erik van Duijvenbode), een schrijfster/kunstenaar (Moniek Spaans) en een beeldend kunstenaar (Nienke Jansen) in.

Read more...
 
Computerclubhuis Print E-mail

Multimedia awareness training voor Computer Clubhuis (2005)

 

Het Computerclubhuis gaat met media kunstenaar Michiel Koelink als artistiek consulent een workshop periode van 2 maanden voor het personeel inclusief vrijwilligers tegemoet. Doel van de workshop periode is de medewerkers van het Computerclubhuis nieuwe artistieke vaardigheden en overdracht technieken aan te leren om te gebruiken in het multimedia veld.

Read more...