Educatie
Mediacultuur Print E-mail

Kunst al media coach

 

MediacultuurDe wereld waarin wij leven raakt in toenemende mate gemedialiseerd. Die mediamaatschappij vraagt om mediawijze burgers. Dat bereik je niet door burgers te waarschuwen, maar vooral door mensen aan te zetten om, actief en reflectief, kritische mediagebruikers te worden.

Read more...
 
Me myself and I Print E-mail

Workshop voor museum Boerhaave met Moniek Warmer 2009


Me myself and IBij de expositie van Adam tot DNA ontwierpen Koelink en Warmer een workshop voor jongeren (10-16 jaar) met als thema imago. In de door museum medewerkers gegeven workshop bedenken de deelnemers hoe zij zouden zijn geworden als de evolutie anders zou zijn gelopen.

Read more...
 
Nova Local Print E-mail

Journalistiek mediawijsheid project samen met Moniek Warmer. (2007-2009)

 

NovaLocalHet programma NOVALocal is een lespakket voor 3e jaars VMBO-scholieren, waarbij allerlei journalistieke principes worden aangeleerd en uitgevoerd. Het doel hiervan is dat de leerlingen bewust, kritisch en actief leren omgaan met journalistieke media.

Read more...
 
Metatube Print E-mail

Leerlingen maken met materiaal van youtube found foottage films (2008)

 

MetatubeMetatube is een project waarbij leerlingen niet zelf filmen, maar een montage maken met ‘found footage’: Zij verzamelen beeldmateriaal via het internet en monteren dit tot een nieuwe korte film. Door de onderwerpkeuze, een andere rangschikking van het materiaal en het toevoegen van titels en muziek geeft de film een nieuwe betekenis aan het oorspronkelijke beeldmateriaal.

Read more...
 
Roboshaker Print E-mail

Workshop in opdracht van Technika10 voor de Pabo Arnhem (2007)


roboshakerWat heb je nodig om een minirobot te maken? Met één motortje, een koffiebeker, een oud melkpak en een kroonsteentje kun je al een eigenzinnig bewegend wezen creëren. In opdracht van Technika10 is de eenvoudigste en goedkoopste robot bouw workshop ontwikkeld.

Read more...
 
Amsterdam Mobiel Print E-mail

Leerlingen maken een korte documentaire-film met hun eigen GSM (2007)

 

AMsterdam Mobiel

De opdracht is ontwikkeld door docente Annemarie Mol en kunstenaar Michiel Koelink. De opdracht is in 2006 uitgevoerd door klas 1 en 2 van de praktijkschool van het Nova College. Amsterdam Mobiel is geschreven voor leerlingen van het VMBO, maar kan met wat kleine aanpassingen ook uitgevoerd worden op havo/vwo.

Read more...
 
It’s me! Print E-mail

Wedstrijd visuele id met je mobiele telefoon (2007)

 

It's me!Voor jongeren filmfestival Wij Zijn 17 ontwikkelde Michiel Koelink een mobiele telefoon workshop en wedstrijd.

 

Laat zien wie je bent in een filmpje gemaakt met je mobiel.

Read more...
 
Havenhoofd Print E-mail

Webkunst project samen met Media Art Festival Friesland (2006)

 

HavenhoofdHet project Havenhoofd experimenteert met beeld- en geluidsmateriaal, zoeksystemen en software (CMS). Kunstenaar Michiel Koelink zorgde voor de inhoudelijke en artistieke coördinatie. Het technische team vanuit de NHL, Jeroen Deen en drie studenten namen de techniek en de opbouw van de websites voor hun rekening.

Read more...
 
Robotica Print E-mail

lesprogramma Robotica voor leerlingen in het middelbare onderwijs (2006)

 

RoboticaUitgangspunt voor dit programma is om Kunst en Techniek in samenhang aan te bieden. Op deze wijze willen wij leerlingen laten ontdekken dat het in beide vakgebieden gaat om verbeelding, logisch denken, kennis, vaardigheden, zorgvuldigheid, verantwoordelijkheid en – vooral - om mensen.

Read more...
 
Crossing Minerva Print E-mail

Media van alledag. Media workshop voor eerste jaars kunststudenten (2006)

 

Crossing MinervaIn deze media workshop werk je met de media die je dagelijks omringen. Foto's en video's maak je met je mobiel en geluidsopnamen maak je met de interne microfoon van je mp3 speler. Het materiaal bewerken we door gebruik te maken van gratis software.

Read more...
 
Compufun Print E-mail

Creatieve computerlessen voor kinderen (2005)


CompufunIn deze computer lessen staat het beheersen van basis vaardigheden centraal. Door speelse opdrachten en een hoop pret worden vaardigheden spelenderwijs ontwikkeld. Wat zijn mappen, hoe plak en knip ik? Ik heb iets bewaard maar kan het niet meer vinden.

Read more...